Sociale Verzekeringsbank

Tags: Deelnemers

De SVB

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is een van de bekendste uitvoeringsorganisaties van de overheid op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Al meer dan 100 jaar hebben we grote maatschappelijke betekenis. Tal van volksverzekeringen lopen namelijk via ons: de AOW, de kinderbijslag en nog dertien andere regelingen. Jaarlijks keren we 37 miljard euro aan publiek geld uit aan meer dan vijf miljoen klanten in binnen-en buitenland. Van alle Nederlanders heeft een op de vier met ons te maken. Wij zorgen dat burgers weten en krijgen waar ze recht op hebben. We kunnen hier alleen maar in slagen als we in verbinding blijven met de veranderende wereld om ons heen. We hebben te maken met nieuwe wet- en regelgeving, bezuinigingen en een terugtrekkende overheid en zullen daar op in moeten spelen.

Doelstelling

Ons doel voor de komende jaren is helder: we willen de beste uitvoerder van persoonsgebonden regelingen in de sociale zekerheid en zorg zijn en blijven. Om dit te realiseren ligt onze focus op excellente dienstverlening aan de klant, onze externe gerichtheid, innovatie en leiderschap.

Standplaats

Er werken ruim 3000 medewerkers bij de SVB, verspreid over 10 vestigingen. Ons hoofdkantoor vind je in Amstelveen.

Het IT-bedrijf van de SVB

IT vormt het kloppend hart van de SVB. Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, is het van groot belang dat wij voorop lopen met onze IT voorzieningen en die continu ontwikkelen.

 

 

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact