Het laatste nieuws
foto-disaster-recovery
Nieuws:

Disaster Recovery bij Defensie

Tags: Kennisbijeenkomsten

Vanuit de Rotterdam Den Haag IT circle gaf Hans Boudestein (MBCI, Sr. Procesverantwoordelijke Operations) een college over Disaster Recovery voor de leden van de verschillende  IT Circles. Het onderwerp dat Hans aansneed was ‘Disaster recovery 3.0’, met de stelling “Distaster Recovery is dood, leve Continious Operations”. 

De insteek was om de aanwezige DR specialisten uit te dagen om verder te denken dan het terugzetten van data alleen.

Hans benadrukte de noodzaak van het inrichten van een disaster recovery plan aan de hand van de eisen van de klant, omdat het doel uiteindelijk moet zijn dat de dienstverlening wordt hersteld aan de hand van de wens vanuit de primaire processen/diensten van een klant. Daarna stelde hij dat het plan niet altijd hoeft te betekenen dat er zware back-up systemen noodzakelijk zijn als er ook alternatieven zijn voor het snel herstellen van een service/dienst.

De noodzaak van een goed plan werd nogmaals benadrukt en Hans droeg daarbij voorbeelden aan van hoogwaardige technische toepassingen waarbij het uitvallen van een dienst direct enorme gevolgen kan hebben. Ook werd er middels een ludiek voorbeeld ingegaan op de vraag hoe een service/dienst met relatief eenvoudige maatregelen kan worden hersteld. Tijdens deze sessie ging Hans ook nog verder in op de noodzaak risico analyses, de impact analyse en het ontwikkelen van maatregelen in dergelijke DR plannen.

Na het college kregen alle aanwezigen de kans om zijn of haar input te geven op de stelling: “NEE. Disaster Recovery is zeker niet dood, maar zal wel gaan evalueren naar continious operations.”

De sessie werd door de deelnemers als zeer leerzaam ervaren, met “veel handvatten om de boodschap over te brengen binnen de organisatie”.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact