Het laatste nieuws
10339-Web-formaat-1024-px
Nieuws:

Hogeschool Inholland op bezoek bij het CSIR Team van Hogeschool Utrecht

Tags: Algemeen, Ervaringen

Arian Knoop, werkzaam op de automatiseringsafdeling van Hogeschool Inholland is via de Amsterdam IT-Circle in contact gekomen met Hogeschool Utrecht om daar samen met de security manager een kijkje in de keuken te nemen bij het Computer Security Incident Respons Team (CSIRT). Bij Inholland willen ze met een dergelijk team gaan werken, dus dit was een uitgelezen kans om eens te kijken hoe dit bij een andere Hogeschool gaat.

Arian: “De verwachting die ik had was om te zien hoe een operationeel team werkt. Deze verwachting is volledig uitgekomen. Ik heb dit nu met eigen ogen kunnen zien en kon zelfs plaatnemen in het wekelijks overleg. Er zijn diverse tips over en weer uitgewisseld en zelfs nu nog heb ik mailcontact met mijn collega’s bij de HU. Kortom; voor mij was deze ervaring enorm positief en zeker aan te raden voor professionals die ook eens “een kijkje in de keuken” bij een andere organisatie willen nemen. Het maken van een bepaald gerecht blijft immers hetzelfde, maar je eigen “sausje” maakt het gerecht zoals je het wilt hebben.”   

Arian heeft inmiddels zijn security certificering CEH gehaald en heeft ambitie om zich verder ontwikkelen als IT Security specialist.

Ook benieuwd naar wat de IT-Circle voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op onze website www.amsterdam-itcircle.nl, neem contact op met de coördinator van jouw organisatie of stuur een email naar info@itcircle-nederland.nl.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact