Het laatste nieuws
foto2-devops-5-juli-2017
Nieuws:

Hoe maak je van DevOps een succes?

Tags: Kennisbijeenkomsten

Steeds meer leden van de IT-Circles werken, of willen werken, met DevOps teams. Een multidisciplinaire Agile werkwijze waar de nadruk ligt op een hechte samenwerking tussen ontwikkelaars en beheerders en waar de gehele ontwikkelcyclus aan bod komt. Hoewel dit een groot aantal voordelen oplevert, zoals een hoge ‘time-to-market’ brengt dit ook een aantal uitdagingen met zich mee.

Ook ABN AMRO IT Services leert en kijkt graag naar anderen m.b.t. de Agile transformatie en de aansluiting daarop van de infra & operations wereld bij andere bedrijven. Daarom ging deze organisatie met Amsterdam IT-Circle in gesprek over de mogelijkheden voor het organiseren van een round table om van elkaars ervaringen te leren en best practices te delen. ABN AMRO is voornamelijk geïnteresseerd hoe DevOps bij andere organisaties is ingericht en wat de succesfactoren zijn. Het organiseren van een round table bleek een schot in de roos, aangezien negen leden van de IT-Circles zich enthousiast inschreven. Op 5 juli was het dan zo ver. Organisaties als Waternet, UMC Utrecht, KPN, SSC-ICT en SVB kwamen bij elkaar om van gedachten te wisselen over vraagstukken met betrekking tot DevOps.

De middag werd gestart met een kennismakingsrondje en een inventarisatie. Deelnemers gaven aan vragen te hebben over het implementeren van DevOps in een klassieke organisatie, informatiebeveiliging, werken met gedistribueerde teams en hoe je medewerkers mee krijgt in de verandering. Twee van de deelnemende organisaties, KPN en Spir-it, werken al een aantal jaar succesvol met DevOps teams en waren bereid hun ‘reis’ met de deelnemers te delen. Met de vragen uit het inventarisatierondje in het achterhoofd konden de twee discussieleiders van de middag, Dennis Eijkelenboom, Chapter Coach bij KPN, en Kees van der Dussen, Unitmanager Levering bij Spir-it, van start gaan.

Het was een nuttige en boeiende sessie waar er veel kennis is gedeeld en waaruit ook maar weer eens bleek dat DevOps een veelbelovende, maar complexe, werkwijze is. De IT-Circles gaan dan ook veel aandacht besteden aan dit onderwerp de komende periode. In samenspraak met de leden hebben we alvast op 12 oktober de tweede sessie gepland, waarbij Kees van der Dussen van Spir-it onze gastheer zal zijn. We kijken er alvast naar uit!

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact