Het laatste nieuws
hogeschool-rotterdam
Nieuws:

Office 365

Tags: Kennisbijeenkomsten

Afgelopen 15 juni hebben we de kick-off sessie van de Expertise Circle Office 356 Rotterdam-Den Haag-Amsterdam gehad. Daarin zijn gezamenlijk de ambities, scope, doelstellingen met elkaar besproken. Iedere deelnemer gaf een korte introductie van zijn/haar organisatie en heeft zijn/haar actuele vraagstukken rondom Office 365 gedeeld. Deelnemende organisaties aan deze kick off waren onder andere Inholland, TU Delft, KLM & SSC-ICT. Onderwerpen als data migratie, implementatie mobiel, beveiliging, communicatie, fasering, tooling, data management zijn voorbeelden van thema’s die binnen deze Expertise Circle aan bod gaan komen.

Elmar Dam is project manager bij Hogeschool Rotterdam en heeft zijn aanpak toegelicht op o.a. implementatie basisfunctionaliteit O365, Mail, One-drive en het werken via een gedeelde infrastructuur. Elmar werd in zijn presentatie aangevuld door Eric Potjer, Service Manager Office 365. Daarnaast heeft Eric ook de challenges met betrekking tot Office 365 besproken. Bovendien heeft Eric informatie gedeeld vanuit zijn contact met Microsoft en andere partijen die Hogeschool van Rotterdam gaan helpen in de verdere opzet van Office 365.

De sessie was zeer interactief en veel informatie is uitgewisseld. Interessant was ook dat bepaalde organisaties nog aan het begin staan van de implementatie en veel baat hebben bij de learnings van de andere deelnemers.

Mooie topics voor een vervolgsessie zijn o.a. ‘Hoe implementeren we telefonie’, ‘wat is het voordeel van Teams’, ‘PowerBI’, ‘Cultuur verandering’. Deze vraagstukken worden opgepakt in de vervolgsessies van deze expertisegroep.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact