Het laatste nieuws
uwv
Nieuws:

Identity & Access Management

Tags: Kennisbijeenkomsten

Identity & Access Management’

Op woensdag 10 oktober 2018 hebben we een zeer inspirerende en informatieve sessie gehad bij Waternet in Amsterdam, met als thema Identity & Access Management. Deze behoefte is ontstaan tijdens een eerdere data-sessies bij o.a. UWV en a.s.r.

Identity & Access Management is een parapluterm voor het beheer van gebruikers en hun toegangsrechten binnen een (bedrijfs-)netwerk. Het idee is hierbij dat een bedrijf de controle kan houden over wie inlogt en bewerkingen doet in de systemen, applicaties, databases etc. Dit kunnen werknemers zijn, maar ook klanten of leveranciers.

Hoe hebben organisaties dit nu opgezet, waar wordt rekening mee gehouden, waar houdt de verantwoordelijkheid op? Dit soort vraagstukken zijn de revue gepasseerd tijdens deze sessie.

Na een korte introductieronde waarin een ieder zijn of haar informatiebehoefte kon delen, heeft Roy Dekker namens Waternet een korte presentatie gegeven over het digitaliseringstraject waar Waternet nu in zit. Binnen dit traject is IAM een belangrijk onderdeel van deze transitie en grijpt in op de diverse organisatie onderdelen van Waternet. Daarnaast is Roland Heinen dieper ingegaan op het IAM verbeterprogramma wat nu is gestart en al een ruim jaar loopt. Hierbij kwam duidelijk naar voren dat borging op hoog niveau, duidelijk behoefte peiling en richtlijnen essentieel zijn bij een succesvol programma. De volgende stap is afronden van de selectie van implementatie partner, met alle bijkomende uitdagingen. In het 2e gedeelte is het deelnemersveld in 4 groepen gesplitst en in break-outs zijn ze aan de slag gegaan met 4 thema’s waarop gereageerd kon worden. Aan het eind van de sessie zijn alle reacties verzameld en besproken. Vertegenwoordigers van o.a. DAS, KLM, Gemeente Amsterdam, Universiteit Utrecht, UWV, DNB en KNMI hebben de sessie als zeer informatief en leerzaam beoordeeld.

IAM is een thema waar met de groeiende aspecten omtrent data en regelgeving de komende periode nog veel aandacht voor is, en waar vanuit de IT-Circle ook zeker vervolg aan zal worden gegeven.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact