Het laatste nieuws
devops-beeld
Nieuws:

DevOps (z)onder architectuur

Tags: Kennisbijeenkomsten

Woensdag 12 december waren de leden van de IT-Circle uitgenodigd bij de Sociale Verzekeringsbank te Amstelveen om een zeer informatieve sessie bij te wonen met als thema DevOps (z)onder architectuur.  

Met deelnemers uit de diverse regionale IT-Circles was de sessie goed bezocht en is er veel interactie geweest. Na de sessie “DevOps en Outsourcing” eerder in 2018 kwam het onderwerp tooling en DevOps bij veel organisaties naar boven voor een vervolgsessie. We werken in een DevOps systematiek, maar welke tools en technieken zijn hier het best geschikt voor?  

Jan Blaakmeer heeft dit vanuit SVB naar zich toe getrokken en middels een interessante presentatie de aanpak van SVB laten zien. Vanuit zijn rol als PO van het SVB IT-Tooling team kon hij toelichten welke route SVB hiervoor heeft gekozen, voor welke uitdagingen de SVB stond en welke learnings er zijn geweest. SVB heeft mooie stappen gezet, maar is nog steeds in het proces van ontwikkeling. 

Op basis van de verschillende inzichten vanuit de diverse deelnemers KNMI, SSC-ICT, Politie, KLM Air France, KVK, DLL, DNB en DAS was het mooi om te ervaren dat er meerdere aanpakken en richtingen mogelijk zijn om DevOps (Agile) in te richten. Tooling is met name vanuit Development ter sprake gekomen.  

Er zijn tijdens de sessie al afspraken gemaakt over verdere kennisuitwisseling tussen de diverse deelnemers en tevens wordt er op dit thema een vervolg gepland. 


Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact