Het laatste nieuws
vliegende-zwaan-800x445
Nieuws:

Uitwisseling KLM-ABN AMRO: win-win-win!

Tags: Uitwisselingen

Artificial Intelligence in de nieuwe wereld
Tineke Slotegraaf is werkzaam als developer binnen de KLM. Tijdens de IT-Circle Demo Markt kwam ze in gesprek met de IT-Circle coördinator van ABN AMRO. Als snel bleek dat ABN AMRO wel oren had naar – en mogelijkheden zag in – een project waar de bachelor Artificial Intelligence van Tineke bij kon aansluiten. Dus ging men intern op zoek naar initiatieven die al even ‘rond zongen’, maar nog niet als project waren ingezet. Tegelijkertijd meldt Tineke binnen de KLM dat ze graag wil onderzoeken of haar interesse nog steeds bij AI ligt en in hoeverre dat aansluit bij initiatieven binnen KLM.

Strategische beslissingen op basis van nieuwe technologieën en open data?
Het is oktober 2018 als Tineke zich - gedurende 4 weken, 4 dagen per week – ’s morgens niet bij haar werkgever KLM meldt, maar haar uitwisseling naar ABN AMRO invulling kan geven.
Natuurlijk zijn op voorhand gesprekken gevoerd over invulling, afbakening van het project en de gewenste deliverables.
Binnen die 4 weken heeft Tineke een Proof of Concept opgesteld om het vervolgtraject ‘hoe gebruik je open data voor strategische beslissingen’ in te kunnen zetten.

Binnen dit korte tijdsbestek kon wel informatie over buzz-words als IoT en Smart Cities verzameld worden, maar kennis vergaren over echt nieuwe technieken die bijvoorbeeld binnen FinTech start-ups gebruikt worden, daar is meer tijd voor nodig. Daarom zal ABN AMRO zich de komende 6 maanden inzetten om dit project verder uit te rollen en te beoordelen welke nieuwe technieken ook binnen de traditioneler financiële wereld interessant kunnen zijn.

Win-win-win!
Deze uitwisseling is voor alle partijen zinvol gebleken. Tineke heeft ontdekt dat AI toch echt wel ‘haar ding’ is en gaat extra cursussen volgen. Daarnaast wil ze bekijken wat mogelijkheden zijn binnen KLM om meer met AI te doen. En dat wil KLM ook! Men is intern erg enthousiast, wil graag kijken wat mogelijkheden intern zijn en wil zelfs kijken of samenwerking met ABN AMRO op dit gebied mogelijk is. Want nieuwe technieken en ideeën zijn niet alleen groeiend binnen de financiële wereld, maar ook binnen de logistieke wereld valt nog een hoop te leren. Dus waarom niet vast starten met leren van elkaar?

Tip van Tineke als het gaat om uitwisselingen? ‘Stap zelf af op contactpersonen en IT-Circle coördinatoren. En informeer ook gewoon direct je manager waar je mee bezig bent, niet op het laatste moment. Wees assertief!’

Wat Tineke als meest positief heeft ervaren? ‘Dat ook managers kansen zien, voor jou én voor de organisatie. Als men betrokken is bij het proces van de uitwisseling, dan is men ook bereid mee te denken en staat men open voor andere ideeën’.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact