Het laatste nieuws
gemeente-almere-logo
Nieuws:

Gemeente Almere deelt nu ook IT-kennis met andere organisaties

Tags: Algemeen

Ook gemeente Almere heeft gekozen voor deelname aan de Amsterdam IT-Circle. Toetreding tot de IT-Circle biedt medewerkers van gemeente Almere de mogelijkheid om IT-kennis te delen en op te doen. ‘Het is belangrijk om ook open te staan voor - en te participeren in - IT-ontwikkelingen buiten de overheidsorganisaties’, zegt Remco Schilderinck, CIO Gemeente Almere. ‘Het verbreden van het blikveld biedt medewerkers de kans om tot andere inzichten te komen, soms de discussie aan te gaan en telkens weer met nieuwe ideeën aan de slag te gaan’.

Binnen de Amsterdam IT-Circle zijn toonaangevende organisaties aangesloten als De Nederlandse Bank, KLM, Gemeente Amsterdam, DAS, Waternet, Hogeschool Inholland, UvA/HvA, UWV, ABN AMRO en de Sociale Verzekeringsbank.

Naast het delen van IT-kennis en -ervaring binnen de regionale IT-Circles, kunnen leden ook deelnemen aan landelijke IT-Circle Nederland evenementen. Zo zal het eerste IT-Circle Nederland evenement van 2019 – met het thema ‘IoT in Smart Buildings’ - plaatsvinden binnen de Hogeschool Rotterdam.

Over de gemeente Almere
Almere is de jongste stad van Nederland. Almere is in korte tijd sterk gegroeid en zal zich de komende jaren verder ontwikkelen. Bijzondere voorbeelden zijn de wijk Oosterwold, die organisch tot stand komt, en de ontwikkelingen rondom het evenement en de stadswijk Floriade.

We zien ook de groei van de informatiesamenleving. Dit brengt een aantal unieke uitdagingen met zich mee voor Almere. Inwoners verwachten steeds meer dat onze dienstverlening ook digitaal beschikbaar is. En dat die altijd hetzelfde is, waar je ook in Nederland woont. Dat maakt onze deelname aan de IT-Circle Amsterdam zo belangrijk. Enerzijds om ervan te kunnen leren, anderzijds omdat we als overheidsorganisatie een actieve bijdrage kunnen leveren aan het verder brengen van initiatieven.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact