Het laatste nieuws
lerende-organisatie
Nieuws:

De lerende (IT) organisatie

Tags: Kennisbijeenkomsten

De arbeidsmarkt verandert. Zo ook de eisen die worden gesteld aan medewerkers binnen een organisatie. De competenties die gister belangrijk waren, zijn morgen overbodig.  

Robots, autonoom transport, biotechnologie en kunstmatige intelligentie. Stuk voor stuk ontwikkelingen die vormgeven aan de manier waarop we leven en werken. Nu, maar zeker in de toekomst. Sommige beroepen verdwijnen zelfs of maken plaats voor nieuwe beroepen. Wat vaststaat is dat toekomstige medewerkers die langer willen blijven op de arbeidsmarkt, zich vaker aan moeten passen om te voldoen aan de benodigde capaciteiten. Zij hebben een leven lang leren voor zich. 

Alleen de middelen scheppen geen lerende organisatie. Hier hoort een mindset bij! Maar hoe creëer je die learningmindset? De vraag is dus: Hoe stimuleer je kennisoverdracht, hoe meet je dit en hoe borg je kennis?  
 
Met ruim 20 vertegenwoordigers van meer dan 10 organisaties waren we te gast bij ABN AMRO. ABN vertelde welke stappen zij hebben gezet in de richting van een lerende organisatie. Wat waren de obstakels en welke uitdagingen zijn er nog. Erg informatief, waarbij veel vragen zijn gesteld en beantwoord. Elementen als DASA framework en PluralSight is ook de revue gepasseerd. ABN heeft voor dit project een Agile flow gehanteerd. Ook is de uitdaging van Ministerie van Defensie toegelicht vanuit op onderzoek gebaseerde feiten. Ook op basis van deze input werd er meer duidelijk hoe je dit als organisatie kan faciliteren. Elementen als communicatie en samenwerkingen kwamen daar sterk naar voren. Een vervolg gaat zeker gepland worden, net als meerdere bezoeken bij de diverse leden. 

Interesse om mee te doen aan een van deze roundtables of deel te nemen aan een andere activiteit? Neem dan contact op met de coördinator van jouw organisatie of stuur een bericht naar info@it-circlenederland.nl. 


Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact