Het laatste nieuws
uitsnede-itc
Nieuws:

Connect, Collaborate & Contribute

Tags: Algemeen

Op donderdag 13 juni jl. was een groot deel van de IT-Circle coördinatoren aanwezig tijdens de jaarlijkse coördinatoren bijeenkomst, ditmaal op het tijdelijk onderkomen van de IT-Circle in Houten. De middag/avond had als thema Connect, Collaborate & Contribute, met 4 belangrijke zaken op het programma:

Na de groep welkom te heten en met elkaar laten kennis te laten maken, verzorgde Frits Bussemaker een inspirerende presentatie over community builing. Frits is recent aangesloten bij de IT-Circle en is een echte community builder. Vanuit zijn ervaring heeft hij op inspirerende en informatieve wijze zijn kijk gegeven op de IT-Circle community, de waarde van deze community, de doelstellingen en de keuzes. Het nieuwe leren, het echte verbinden en het kennis delen is waar het in de (nabije) toekomst voor organisaties en medewerkers om gaat en daarin loopt de IT-Circle community voorop! De rol van de coördinator is key binnen deze community en is - als onderdeel van werkervaring -  in toenemende mate een waardevolle aanvulling op je carrière.

Nadat iedereen geïnspireerd was geraakt, kwam het 2e gedeelte van het programma: de verkiezing van de ‘Coördinator van het Jaar’.  De IT-Circle organisatie heeft na lang beraad de keuze laten vallen op Veroniek Blommaert-Verwer van Universiteit Utrecht. Dankzij haar inzet, betrokkenheid en positieve bijdrage is Universiteit Utrecht een deelnemer die veel organiseert, veel sessies bijwoont en aantoont de kracht van de  IT-Circle ten volste te benutten.
Met trots heeft Veroniek de bokaal in handen genomen en een warm en hartelijk applaus ontvangen van haar mede-coördinatoren.

Omwille van het thema Connect, Collaborate, Contribute hebben we Veroniek gevraagd om te delen hoe zij de rol van coördinator invult, hoe zij tot dit resultaat komt. In een educatieve uiteenzetting heeft Veroniek haar collega-coördinatoren een aantal tips & tricks gegeven. Hoe ze bijvoorbeeld de IT-Circle binnen UU positioneert en hoe ze betrokkenheid creëert vanuit het management. Daarnaast heeft ze haar ‘tentakels’ goed in de organisatie, zodat ze veel activiteiten genereert.
Maar ook dat ze waarde hecht aan de aanwezigheid bij de coördinatoren overleggen en dat het belangrijk is dat er frequent communicatie is over de IT-Circle binnen haar organisatie. Waardevolle bruikbare tips!

Daarna is het deel Connect verder gegaan onder het genot van een Spaans hapje en drankje en is er nog veel nagesproken over o.a. de informatie van Frits en Veroniek. Ook zijn er tussen de diverse Circles nieuwe contacten gelegd. Als resultaat is er dan ook op Basecamp een nieuwe groep ontstaan waarin alle coördinatoren elkaar kunnen vinden, bevragen en helpen.

Al met al een geslaagde bijeenkomst met coördinatoren, die we zeker volgend jaar weer zullen organiseren, waarschijnlijk op onze nieuwe locatie in Utrecht.

 

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact