Het laatste nieuws
SLM event foto 1
Nieuws:

Service Management Event

Tags: Kennisbijeenkomsten

Service Management Event 4 maart 2015

Op 4 maart jongstleden organiseerde de HvA/UvA via de Amsterdam IT Circle een kennisbijeenkomst voor Service Managers. Naast de HvA/UvA hadden de Vrije Universiteit, Gemeente Amsterdam en SVB een aantal Service (Level) Managers afgevaardigd om een middag te sparren over onderwerpen als Product Diensten Catalogus (PDC) en de rol van Service Management.

De HvA/UvA beet het spits af en vertelde uitvoerig over hun PDC. Na de presentatie kwam er een boeiende discussie op gang over vraagstukken als ‘Hoe krijgen we de juiste input voor een PDC?’, ‘Voor wie schrijven we eigenlijk een PDC?’, ‘En hoe werkt het proces van stakeholdermanagement?’. Daarna was de Gemeente Amsterdam aan de beurt. Zij gaven een presentatie over de rol van Service Management bij de Gemeente Amsterdam en gaven hierbij aan wat hun huidige rol is en waar ze graag heen willen met Service Management. Tenslotte was de Vrije Universiteit aan de beurt. Zij vertelden in hun presentatie o.a. over hun verschillende Service Level Agreements en wat hierbij allemaal komt kijken. Aan het eind van de presentatie liet de VU aan de hand van een paar sprekende voorbeelden zien waarom werken in de IT bij de VU zo uitdagend is. Zo zijn digitale tentaminering en het opleveren van Linux omgevingen aan de opleiding informatica interessante en complexe klussen voor een Service Manager!

Aan het eind van de middag was er nog de gelegenheid om met elkaar na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact