Het laatste nieuws
image-Roos-2
Nieuws:

Interview met Roos, Projectmanager bij KLM

Tags: Uitwisselingen

Roos Mokveld is 27 jaar geleden bij de KLM begonnen. Ze was afgestudeerd aan de kunstacademie, maar daar was geen droog brood mee te verdienen. In die tijd was de ICT ‘booming’ en via het Arbeidsbureau kwam Roos terecht op een Cobol-cursus. Ze vertelt: “Door mijn creatieve achtergrond heb ik geleerd om anders te denken, niet volgens de standaardlijntjes. Dat zijn vaardigheden die ook in de IT weer bruikbaar zijn. Ik ben blij met mijn werk en daar kan ik nog lang mee doorgaan.”

“Sinds april werk ik drie dagen per week voor de Dienst ICT. Mijn opdracht is het im­plementeren van een tool voor project- en portfoliomanagement. Dat is een tool die ook bij KLM wordt gebruikt, alleen op een ander onderdeel: resources. KLM wil deze tool ook voor project- en portfoliomanagement gaan gebruiken, terwijl de Dienst ICT wil gaan kijken naar het resources-onderdeel. Een prachtige kruisbestuiving, lijkt me.”

“Bij de Dienst ICT om een kijkje in de orga­nisatie en de manier van werken te nemen. Ik heb een mooie opdracht gekregen, al gaat het natuurlijk niet lukken om die tool in zes maanden helemaal uit te rollen. Mijn streven is wel om voor september een eerste uitrol te kunnen doen en een plan van aanpak te hebben gemaakt voor het vervolg. Naast dit project ben ik bezig met het opzetten van een intervisiegroep tussen projectmanagers van KLM en de Dienst ICT.”

“Het is een fantastisch initiatief van de AIC. Eerst dacht ik dat het werk totaal anders zou zijn, maar dat valt mee: die organisaties zijn niet zo verschillend. Je herkent dezelfde problemen. Je komt wel ergens binnen zonder het netwerk dat je in jaren hebt opgebouwd. Het is dus best wel spannend, maar dat maakt het ook leuk. Het is een mooie kans om dingen uit te proberen waar­van je van jezelf weet dat die je niet zo makkelijk afgaan. Ik hoop dat anderen deze stap ook gaan wagen. Je komt in contact met andere mensen; alleen dat maakt zo’n opdracht al de moeite waard.”

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact