Het laatste nieuws
300x240
Nieuws:

Sandra de Groot - ABN AMRO werkt tijdelijk bij KLM

Tags: Uitwisselingen

“Ik kan mensen echt aanraden om dit te doen.”

Dat zegt Sandra de Groot tijdens het gesprek dat we onlangs met haar hadden op Schiphol. Twee dagen per week verruilt ze haar baan bij ABN AMRO voor een opdracht die ze bij de KLM uitvoert. Dit in het kader van het uitwisselingsprogramma van de Amsterdam IT Circle. 

Sandra vertelt: “Eind vorig jaar was er bij ABN AMRO een soort banenmarkt. Daar kon je kennismaken met de andere IT-afdelingen. De bank wil namelijk graag dat je af en toe rouleert, als je wat langer ergens werkt. Er was ook een stand van de Amsterdam IT Circle. Toen dacht ik: als je dan toch moet rouleren, dan lijkt het me leuk om eens bij een ander bedrijf te kijken. De KLM sprak mij het meest aan. Ik heb contact opgenomen en toen is het balletje gaan rollen.”

“Bij de KLM waren twee afdelingen waar ik terecht kon: Cargo of de Operations-divisie van IS. Bij Cargo ging het om eenzelfde soort functie als ik bij de bank heb. Vandaar mijn keus voor Operations. Daar bleken genoeg opdrachten te zijn om iets met Lean Six Sigma te doen. Dat gaat over het verbeteren van processen, waar we ook bij ABN AMRO heel erg mee bezig zijn. Ik kon zelfs meedoen aan een training die snel zou beginnen: de ‘green belt’ van Lean Six Sigma. Het was wel gaaf om na één gesprek al aan een opleiding te mogen meedoen. In januari heb ik mijn theorie-examen gehaald en kon ik aan mijn opdracht bij KLM beginnen. Die opdracht is om te kijken of de opzet van de huidige load- en stresstestomgeving goed is.”

“Twee dagen per week, op maandag en dinsdag, zit ik bij de KLM. De andere dagen doe ik mijn werk bij ABN AMRO, bij de afdeling Document Service & Archiving. We beheren onder andere archiefsystemen. Ik werk bij Functioneel Beheer en kijk daar hoe we processen kunnen verbeteren. Dat sluit dus heel mooi aan op mijn project bij KLM en op de opleiding die ik hier heb kunnen doen. Tot eind maart werk ik bij de KLM. Iedereen die ik spreek vindt het een leuk initiatief. Ook mijn manager bij ABN AMRO, al mist hij me wel, die twee dagen per week. Ook bij de bank is het druk. Maar uiteindelijk levert het meer op voor alle partijen, het is een win-win-situatie voor iedereen.”

“Ik werk nu acht jaar bij de bank. Het is niet zo dat ik vastgeroest zit, maar het is toch leuk om eens op een andere manier naar dingen te kijken. Je komt in een nieuwe omgeving terecht, de materie is heel anders. Als buitenstaander stel je ook andere vragen dan iemand die er al langer werkt. Je vraagt je sneller af waarom iets op een bepaalde manier wordt gedaan. Ik kan het anderen absoluut aanraden om eens bij een ander bedrijf te gaan werken. Je krijgt daardoor ook een frisse kijk op je eigen werk,” zegt Sandra tot besluit.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact