Het laatste nieuws
Abiy-Getachew
Nieuws:

Interview Abiy Getachew

Tags: Uitwisselingen

Abiy Getachew is werkzaam bij de Gemeente Amsterdam in de functie van Senior ICT beheerder. Hij heeft zich opgegeven voor deelname aan een uitwisseling via de Amsterdam IT Circle, omdat hij zijn competenties op andere gebieden (met name project management) wil ontwikkelen en om kennis uit te wisselen.

Abiy is op gesprek geweest bij SVB en is begin november uitgewisseld voor 2 dagen in de week 4 maanden lang. Hij gaat meedraaien in het project End to End Service and Security Management and Monitoring als junior projectleider. Abiy zal in deze rol de projectleider zo veel mogelijk ondersteunen door de processen te begeleiden en de documentaties bij te houden. Het is een meerjarig programma dat opgedeeld is in verschillende projecten om de SIEM (Security Information and Event Management) oplossing te implementeren. Deze oplossing is een combinatie van software en hardware die in staat is om geautomatiseerd IT-gerelateerde beveiligingsinformatie te verzamelen, te combineren en te analyseren. Het doel hiervan is tijdig inzicht krijgen en proactief kunnen reageren op activiteiten die een negatieve invloed hebben op de vertrouwelijkheid, integriteit of beschikbaarheid van data of IT-middelen. Het is een oplossing die monitort, detecteert en daar eventueel op alarmeert.

Abiy is nu een kleine maand aan de slag bij SVB en vertelt over zijn eerste indruk: "Het is een heel interessant onderwerp dat veel raakvlakken heeft binnen de ICT organisatie met zowel de techniek (applicaties, infrastructuur, etc.) als met de processen (ITIL). Met mijn technische achtergrond moest ik eerst erg wennen om niet te veel met de inhoudelijke kant van de techniek bezig te zijn, maar meer met de processen van het project management. Dat is me ook gelukt en het gaat heel goed".

Het doel van Abiy’s uitwisseling is uiteindelijk om de opgedane project management competenties in te zetten bij Gemeente Amsterdam om daar ICT gerelateerde projecten zelfstandig uit te kunnen voeren.

 

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact