Het laatste nieuws
foto-cloud-event-YAIC
Nieuws:

YAIC Cloud Event

Tags: Kennisbijeenkomsten

Wat is Cloud Technologie nou eigenlijk? Hoe werkt het? Wat maakt deze “nieuwe” technologie bijzonder? Deze vragen en meer kwamen aan de orde tijdens een deepdive sessie georganiseerd
door Young Amsterdam IT Circle bij ABN AMRO.

Michel van Drie (Head IT Solutions) trapte af met een presentatie over de toegevoegde waarde van samenwerking in de IT en vertelde welke uitdagingen er voor de IT organisatie van ABN AMRO de komende jaren liggen. Vervolgens nam Cloud Engineer Edwin Schouten ons mee in de wereld van Cloud Technologie. Om een goed beeld te krijgen van Cloud startte Edwin zijn verhaal in 1950 en liet ons in vogelvlucht zien welke ontwikkelingen ten grondslag liggen aan de Cloud Technologie. Aan de hand van de eigenschappen van Cloud en het beschrijven van de Cloud service layers werd de wereld van Cloud voor iedereen in de zaal helder.

Na Edwin kwamen opeenvolgend Toon Vermeulen (Head of Infrastructure & Platform Services) en Vilmar Steur (Centre of Expertise Cloud Consultant) van ABN AMRO aan het woord. Zij lichtten de strategische beweging naar de Cloud omgeving toe en vertelden over de uitdagingen en oplossingen hierin. Zo vertelden Toon en Vilmar waarom gekozen is voor ‘platform standardization’ en welke verschillende uitdagingen er liggen op het gebied van de transitie van applicaties naar de Cloud. Tot slot was er nog ruimte voor vragen en discussie en werd deze geslaagde middag afgesloten met een borrel.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact