Het laatste nieuws
10-AUC-mei2013-fotoMoniqueKooijmans
Nieuws:

“AIC is een uitgelezen kans om een kijkje buiten de deur te nemen”

Tags: Uitwisselingen

Jan Jacobs werkt met veel plezier al zeven jaar voor UWV en staat op het punt om in het kader van zijn ontwikkeling een periode aan de slag te gaan bij de UvA/HvA. Reden genoeg om hem te vragen waarom hij meedoet aan de Amsterdam IT Circle en wat hij precies bij de UvA/HvA gaat doen.

Nadat Jan voor het eerst over de Amsterdam IT Circle had gelezen, werd hij meteen enthousiast om mee te doen aan een uitwisselingsprogramma. Hij legde dit voor aan zijn manager en de AIC coördinator en van het een kwam het ander. Jan zag een uitwisseling via AIC als een uitgelezen kans om een kijkje buiten de deur te nemen en elders ervaring op te doen. Een verbreding van kennis en vaardigheden die hij na de uitwisseling mee terug kan nemen naar UWV.

Bij de UvA/HvA gaat Jan de ondersteuning van het analyse- en ontwerpproces inrichten. Hoewel hij dit in een andere rol al eerder heeft gedaan, zitten er voor hem ook nieuwe aspecten bij. De realisatie van deze opdracht komt voor een groot deel op hem aan, waardoor hij relatief veel vrijheid heeft en kan werken aan zijn adviesvaardigheden. Jan wil in deze rol vooral leren hoe je veranderingen teweeg kan brengen en hoe je die kan borgen. Vragen zoals ‘hoe kan ik een complexe verandering begeleiden’ en ‘hoe kan ik stakeholders overtuigen en motiveren’ zijn zaken waarmee hij aan de slag gaat en die hij mee terug wil nemen naar UWV.

De eerste indruk van zijn nieuwe, tijdelijke, collega’s is erg positief. Hij merkt op dat er een grote openheid is in de organisatie en dat iedereen elkaar kent en elkaar makkelijk kan opzoeken. Tot slot vertelt Jan dat hij erg veel zin heeft om deze klus tot een goed einde te brengen. Wij wensen hem in ieder geval veel succes!

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact