Het laatste nieuws
Bert-Voorbraak
Nieuws:

Bert Voorbraak, CIO UvA/HvA, over de Amsterdam IT Circle

Tags: Ervaringen

Waarom is de UvA/HvA lid geworden van de Amsterdam IT Circle?

De AIC richt zich op het verbreden en uitwisselen van ICT kennis over gelijkgestemde ICT organisaties in de regio Amsterdam. Een Universiteit en een Hogeschool zijn bij uitstek organisaties die van nature bezig zijn met kennisontwikkeling en kennisoverbrenging. De UvA/HvA heeft daarmee inherent dezelfde doelstelling als de AIC. De UvA/HvA is vanuit die doelstelling en achtergrond dan ook al vanaf het begin van de start van de AIC lid geworden en zeer gecommit aan de doelstellingen van de AIC en de werking van de kennisuitwisseling binnen de aangesloten ICT organisaties in alle verschillende vormen van korte en langere uitwisselingen, maar ook met een veelheid aan kennissessies. 

Wat heeft de Amsterdam IT Circle de UvA/HvA gebracht? Op welk(e) resultaat/resultaten ben je het meest trotst?

AIC wordt nu echt door ICT medewerkers gezien als goede mogelijkheid om hun blikveld te verruimen door eens kennis te maken met collega’s in hun vakgebied maar binnen een totaal andere organisatie. Het heeft echt een plek in de periodieke gesprekken gekregen tussen onze medewerkers en hun direct leidinggevenden. Er vinden dan ook veel kennisuitwisselingssessies en uitwisselingen plaats. Het is voor een direct leidinggevende uitdagend om medewerkers een tijdje te missen vanwege een uitwisseling of een medewerker uit een andere organisatie binnen een afdeling op te vangen, maar leidinggevenden werken er vanuit een bredere blik op HRM beleid heel goed aan mee. De reacties na een uitwisseling zijn zonder uitzondering heel erg positief en dit beeld verspreid zich natuurlijk ook heel snel binnen onze eigen organisatie.

Wat is volgens jou de meerwaarde van de Amsterdam IT Circle voor jou organisatie?

Voor mij persoonlijk is het een hele waardevolle aanvulling op mijn netwerk met vakgenoten. Ik vind het heerlijk om over bepaalde onderwerpen met mijn collega’s van andere organisaties te kunnen spreken. Iedere keer blijkt toch wel dat we allemaal met ongeveer dezelfde thema’s bezig zijn. Door erover te praten, kunnen we ook veel kennis en ervaring uitwisselen.

Voor mijn ICT organisatie is het belangrijk om met vakgenoten te kunnen praten en te constateren dat we daar ook heel veel kennis en ervaring uit kunnen wisselen. Een fysieke uitwisseling is zeer waardevol om het blikveld van medewerkers te blijven verruimen. Het is heel verfrissend om een medewerker die een tijdje bij een andere organisatie gewerkt heeft, te zien terug komen en met heel veel nieuwe energie en verfrissende ideeën zich weer binnen de eigen organisatie aan het werk te zien gaan.

Deelnemen aan AIC of inschrijven voor de newsflash?
Meld je bij ons aan!

Contact